Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Indeling van provincie Noord-Holland in vijf programmagebieden in het kader van Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Ter ondersteuning van de gebiedsprocessen. Indeling wijkt af van de begrenzing van de NNN-deelgebieden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>De grenzen van de waterschappen zijn aangeleverd door de afzonderlijke waterschappen zelf, zoals zij die in 2018 individueel gebruikten. De gegevens zijn voor de Unie van Waterschappen samengevoegd door Waterschap Zuiderzeeland.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Kaartlaag Structuurvisie Noord-Holland 2040. Op de kaart is een kaartlaag afkomstig uit de Leidraad Landschap en Cultuurhistorie te zien. Zie ook hoofdstuk 5 (Ruimtelijke Kwaliteit) in de Structuurvisie Noord-Holland 2040. Op 28 september 2015 hebben PS bij voordracht 74-2015 (verseon 179956/ 659098) een aantal kaartlagen gewijzigd. De overige kaartlagen bleven daarbij ongewijzigd</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van Omgevingsverordening NH2020, vastgesteld op 16-11-2020 (besluitnr.: 1477251/1478383). Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 5.3, 6.77</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Value: kanaal ten behoeve van scheepvaart met aangrenzende havenbekkens,lijn Label: kanaal ten behoeve van scheepvaart met aangrenzende havenbekkens, lijn Description: N/A Symbol:
Value: militaire verdedigingsgracht of kanaal als onderdeel van de stadsuitleg,lijn Label: militaire verdedigingsgracht of kanaal als onderdeel van de stadsuitleg, lijn Description: N/A Symbol:
Value: kanaal ten behoeve van scheepvaart met aangrenzende havenbekkens,vlak Label: kanaal ten behoeve van scheepvaart met aangrenzende havenbekkens, vlak Description: N/A Symbol:
Value: militaire verdedigingsgracht of kanaal als onderdeel van de stadsuitleg,vlak Label: militaire verdedigingsgracht of kanaal als onderdeel van de stadsuitleg, vlak Description: N/A Symbol:
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>De Kaderrichtlijn Water (KRW) van de EU koppelt allerlei verplichtingen aan waterlichamen, zowel voor grondwater als voor de oppervlaktewater. De regionale oppervlaktewaterlichamen in de provincie Noord-Holland staan op deze kaart, die van het Rijk niet. </SPAN><SPAN>De begrenzing van deze regionale waterlichamen vindt plaats door de provincie, op voorstel van de waterschappen en o.b.v. de criteria in de KRW. De KRW kent cycli van zes jaar. De begrenzing wordt elke zes jaar opnieuw bekeken. De grenzen op deze kaart gelden voor de periode 2022-2027."</SPAN></P><P><SPAN>Vastgesteld door GS op 9 februari 2021, besluitnummer 1517653/1568768.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Value: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;boezem Label: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;boezem Description: N/A Symbol:
Value: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;polder Label: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;polder Description: N/A Symbol:
Value: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;gemengd gerioleerd Label: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;gemengd gerioleerd Description: N/A Symbol:
Value: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;hoge gronden Label: Boezem van Amstelland, de Vecht, het ARK en het NZK;hoge gronden Description: N/A Symbol:
Value: De Linge en het Kanaal van Steenenhoek;gemengd gerioleerd Label: De Linge en het Kanaal van Steenenhoek;gemengd gerioleerd Description: N/A Symbol:
Value: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;boezem Label: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;boezem Description: N/A Symbol:
Value: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;polder Label: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;polder Description: N/A Symbol:
Value: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;gemengd gerioleerd Label: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;gemengd gerioleerd Description: N/A Symbol:
Value: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;hoge gronden Label: Verenigde Raaksmaat- en Niedorperkoggeboezem, Amstelmeerboezem;hoge gronden Description: N/A Symbol:
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Dit bestand maakt onderdeel uit van de Provinciale Milieuverordening (tranche 8) en is vastgesteld door Provinciale Staten op 18 november 2013. Besluitnummer "voordracht 68". In Noord-Holland kennen we drie zones ten behoeve van de bescherming van drinkwater; waterwingebied (60-dagen zone), grondwaterbeschermingsgebied I (25-jaar zone) en grondwaterbeschermingsgebied II (100- / 200-jaar zone). Binnen grondwaterbeschermingsgebieden gelden diverse gebruiksbeperkingen (zoals benoemd in de PMV) om zodoende het drinkwaterbelang te beschermen.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Color: [0, 0, 0, 255] Background Color: N/A Outline Color: N/A Vertical Alignment: bottom Horizontal Alignment: left Right to Left: false Angle: 0 XOffset: 0 YOffset: 0 Size: 8 Font Family: Lucida Sans Unicode Font Style: normal Font Weight: normal Font Decoration: none
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Een station is een dienstregelpunt bestemd en ingericht om treinen te doen stoppen, eindigen, inhalen of kruisen en voorzien van ten minste één wissel en tevens bestemd en ingericht om reizigers te laten in- of uitstappen en/of goederen aan te nemen en/of af te leveren. In deze dataset wordt het station als puntobject weergegeven; zijnde globaal het middelpunt van het station, geprojecteerd op de spoorhartlijn.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Gegevens over bestaande en geplande werklocaties (bedrijventerreinen en kantoorlocaties) worden jaarlijks door de provincie NH verzameld. De bron is grotendeels een enquête onder gemeenten. Een selectie van de gegevens over bedrijventerreinen wordt geleverd aan IBIS (Integraal Bedrijventerrein Informatie Systeem, Min. VROM, per 1 jan 2014 IPO). Sinds 2007 worden de gegevens verzameld via een website www.werklocatiesnoord-holland.nl . Sinds 2009 worden daarbij ook geometrische contouren van werklocaties ingetekend op een ondergrond van kadastrale percelen. Iedere werklocatie krijgt een naam en de unieke code RIN (Ruimtelijk Identificatie Nummer), waardoor koppeling tussen de geografische en administratieve gegevens mogelijk wordt. Werklocaties zijn 2 bestanden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
rinnummer
(
type: esriFieldTypeInteger, alias: 1.8. Rin nummer locatie
)
gebafbakening
(
type: esriFieldTypeString, alias: 1.9. Is de gebiedsafbakening voor het betreffende locatie correct weergegeven op de kaart?, length: 254
, Coded Values:
[GEB01: Ja, correct weergegeven]
, [GEB03: Nee, nog niet aangepast]
)
energylabeld
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.1 Zijn de verouderde kantoren (d.w.z. energielabel D of lager) bij gemeente en eigenaren in beeld?, length: 255
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Gegevens over bestaande en geplande werklocaties (bedrijventerreinen en kantoorlocaties) worden jaarlijks door de provincie NH verzameld. De bron is grotendeels een enquête onder gemeenten. Een selectie van de gegevens over bedrijventerreinen wordt geleverd aan IBIS (Integraal Bedrijventerrein Informatie Systeem, Min. VROM, per 1 jan 2014 IPO). Sinds 2007 worden de gegevens verzameld via een website www.werklocatiesnoord-holland.nl . Sinds 2009 worden daarbij ook geometrische contouren van werklocaties ingetekend op een ondergrond van kadastrale percelen. Iedere werklocatie krijgt een naam en de unieke code RIN (Ruimtelijk Identificatie Nummer), waardoor koppeling tussen de geografische en administratieve gegevens mogelijk wordt. Werklocaties zijn 2 bestanden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
zpna2030_x5
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2e. Zacht planaanbod na 2030 per 1-1-2021:
)
uitgvorig
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.1. Is er grond uitgegeven in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021? Zo ja, wat is de netto oppervlakte uitgegeven vorig jaar (in ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
transomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.2. Was er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 sprake van transformatie? Zo ja, wat is de Transformatievolume afgelopen jaar (in netto ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
teruggekochtomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.3. Is er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 grond terugekocht? Zo ja, wat is de netto oppervlakte terugekochte grond (in ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
hptoegevoegdomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.4. Is er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 hard planaanbond toegevoegd? Zo ja, wat is de netto oppervlakte toegevoegd hard planaanbod (in ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
zptoegevoegdomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.5. Is er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 zacht planaanbod toegevoegd? Zo ja, wat is de netto oppervlakte toegevoegd zacht planaanbod (in ha.)? No niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
bruto
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6. Bruto oppervlakte bedrijventerrein per 1 januari (in ha.):
)
nettonu
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6a. Netto oppervlakte bedrijventerrein (in ha.):
)
netto
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6b. Netto oppervlakte bedrijventerrein reeds uitgegeven per 1 januari (in ha.):
)
hptot2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6c. Hard planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
zptot2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6d. Zacht planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
zpna2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6e Planaanbod na 2030 (in netto ha.):
)
nettonuadmin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7a. Netto oppervlakte bedrijventerrein (in ha.):
)
nettoadmin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7b. Netto oppervlakte bedrijventerrein reeds uitgegeven per 1 januari (in ha.):
)
hptot2030admin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7c. Hard planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
hptot2030terstondadmin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7c.1 Hard planaanbod waarvan (in netto ha.) niet-terstond beschikbaar, waarvan (in netto ha.) terstond beschikbaar, waarvan (in netto ha.) in optie, waarvan (in netto ha.) overig
)
zptot2030admin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7d. Zacht planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
zpna2030admin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7e Zacht planaanbod na 2030 (in netto ha.):
)
milieucat
(
type: esriFieldTypeString, alias: 3.2. Wat is de maximale milieucategorie?, length: 254
, Coded Values:
[1: 1]
, [2: 2]
, [3: 3]
, ...3 more...
)
functie
(
type: esriFieldTypeString, alias: 3.3. Is er op dit moment sprake van functiemenging, zoals wonen, winkels, kantoren?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
functieomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 3.3a. Hoe groot is oppervlakte functiemenging (in netto ha.)?
)
functiesnieuw
(
type: esriFieldTypeString, alias: 3.3b. Welke nieuwe functie(s) wordt of worden er toegevoegd aan het terrein?, length: 254
)
hoofdoorz
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.1.1a. Zo ja, wat is de hoofdoorzaak van de veroudering?, length: 254
, Coded Values:
[B: Economische veroudering, door een wijziging in marktontwikkelingen]
, [A: Technische (functionele) veroudering, door een gebrek aan onderhoud]
, [C: Maatschappelijke veroudering, door bijvoorbeeld gewijzigde regelgeving (milieu, veiligheid, arbeidsomstandigheden etc.)]
, ...2 more...
)
oppveroud
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 4.1.1b. Bruto oppervlakte verouderde deel (in ha.):
)
herstrplan
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.2.1. Zijn er plannen voor herstructurering?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
herstromvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 4.2.1c. Omvang van de herstructurering (in netto ha.):
)
herstfase
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.2.1d. In welke fase bevindt de herstructurering zich?, length: 254
, Coded Values:
[A: Plan van aanpak / startnotitie is aanwezig: Knelpunten, wensen en eisen van overheid en bedrijven zijn geïnventariseerd, evenals mogelijkheden en oplossingsrichtingen]
, [B: Een masterplan is aanwezig, met een ruimtelijk-economische visie en grondpolitiek, een globale raming van kosten en opbrengsten]
, [C: Een revitaliseringsplan / projectplan is aanwezig; het masterplan is opgedeeld in verschillende deelprojecten inclusief concrete oplossingen, maatregelen en financiering]
, ...4 more...
)
transtoekomst
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1. Zijn er plannen voor toekomstige transformaties?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
transfase2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1e. In welke fase bevindt de transformatie zich?, length: 254
, Coded Values:
[FT01: Studiefase]
, [FT02: Planvorming]
, [FT03: Uitvoering]
, ...1 more...
)
transfuncties2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1f. Naar welke functie(s) wordt getransformeerd?, length: 254
)
transomvgn2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 4.3.1g. Geschatte transformatievolume na 2030 (in netto ha.):
)
transfasen2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1h. In welke fase bevindt de transformatie zich?, length: 254
, Coded Values:
[FT01: Studiefase]
, [FT02: Planvorming]
, [FT03: Uitvoering]
, ...1 more...
)
transfunctiesn2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1i. Naar welke functie(s) wordt getransformeerd?, length: 254
)
spoor_ontsluiting
(
type: esriFieldTypeString, alias: 5.1a. Is de werklocatie, naast over weg, ontsloten door spoor?, length: 254
, Coded Values:
[A: Geen spoor]
, [B: Wel spoor, geen aftakking naar werklocatie aanwezig]
, [C: Wel spoor, met aftakking naar werklocatie, maar niet in gebruik]
, ...3 more...
)
water_ontsluiting
(
type: esriFieldTypeString, alias: 5.1b. Is de werklocatie, naast over weg, ontsloten door water?, length: 254
, Coded Values:
[A: Ja, kade in eigendom van de overheid]
, [B: Ja, kade in eigendom van particuliere eigenaar]
, [C: Ja, kade wordt niet meer gebruikt]
, ...3 more...
)
accord_gem
(
type: esriFieldTypeString, alias: Zijn alle gegevens volledig en correct ingevuld? Zo ja, selecteer 'ja' en verstuur de gegevens. De gegevens worden direct verwerkt in de monitor., length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkg_mkade
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.3. Het aantal meter kade (openbaar en niet openbaar toegankelijk) (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_toegkade
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.4. Of de kades wel/niet openbaar toegankelijk zijn, length: 1000
)
nzkg_terropen
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.5. Het aantal hectare openbaar en niet-openbaar terrein (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_geluidn
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.6. Geluidsnormen (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_veilighpl
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.9. Externe veiligheid plaatsgebonden risico (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_veilighgr
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.10. Externe veiligheid groepsrisico (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkgonderhandeljanee
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.5.1. Zijn er concrete onderhandelingen met gegadigden, waarvoor terreinen in optie zijn gereserveerd?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkgonderhandelha
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 8.5.2. Hoeveelheid grond in optie in totaal (in ha.):
)
nzkgactionkneljanee
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.6.1. Zijn er voor het overige nog acties of knelpunten bij de uitgifte die het vermelden waard zijn? (bijv. belemmerende bouwvoorschriften, onderzoeken of bijzondere investeringen in wegen, groen e.d.), length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkgactionkneltoel
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.6.2. Wilt u dit toelichten?, length: 1000
)
nzkgknelmilieujanee
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.7. Zijn er op de / het bedrijventerrein(en) knelpunten met betrekking tot het milieu (geluid, lucht, veiligheid, natuur) die het vermelden waard zijn?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkgknelmilieutoel
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.7.1. Wilt u dit toelichten?, length: 1000
)
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van wijzigingsbesluit werkingsgebieden OV NH2020 & OV NH2022 ronde 2023-I, vastgesteld op 10-07-2023 (besluitnr.: 1966223/2032502). Omgevingsverordening is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01. Deze technische wijziging is te vinden op ruimtelijke plannen:</SPAN><SPAN>(https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.WBPOVPNHGS210406-VG01)</SPAN><SPAN>Deze werkingsgebied maakt tevens onderdeel uit van Omgevingsverordening NH2020, vastgesteld op 16-11-2020 (besluitnr.: 1477251/1478383). Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 6.43</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Het LGN2020 bestand is een landsdekkend rasterbestand met een resolutie van 5 meter waarin 48 vormen van landgebruik zijn onderscheiden. In het bestand worden o.a. de belangrijkste landbouwgewassen, een aantal natuurklassen en stedelijke klassen onderscheiden. De geometrie en thematiek op hoofdklassen is volledig gebaseerd op Top10NL (versie 2018). Agrarische percelen, kassen, boomgaarden, fruitkwekerijen, boomkwekerijen, zand, heide, bossen, water en infrastructuur zijn overgenomen uit Top10NL. Het stedelijk gebied is gedefinieerd m.b.v. Bestand BodemGebruik (BBG2015) i.c.m. Top10NL. Het agrarisch gebied is ingevuld met (geaggregeerde) gewassen uit BRP2018 aangevuld met gewasclassificaties gebaseerd op satellietbeelden. Voor de verdere invulling van de hoofdklassen is o.a. gebruik gemaakt van satellietbeelden van 2018, luchtfoto’s, AHN2/3, Basiskaart Natuur 2017 (BKN2017) en LGN7. Het LGN2018 bestand heeft enkele belangrijke wijzigingen ondergaan t.o.v. LGN7. Naast de vergroting van het ruimtelijk detail van 25m*25m naar 5m*5m is m.n. ook het thematisch detail van de natuurgebieden verbeterd. De natuurklassen zijn nml. eenduidiger gedefinieerd en er zijn 8 natuurklassen bijgekomen op basis van hoogte informatie uit de AHN in combinatie met multi-temporele classificatie van Sentinel-2 beelden uit 2018. Ook is de klasse "overig grondgebruik in het agrarisch gebied" toegevoegd. Naast de verdere thematische en ruimtelijke detailering van het LGN bestand is het productie proces sterk verbeterd en geautomatiseerd, waardoor de productie doorlooptijd sterk is verkort. LGN kan nu jaarlijks geleverd worden. Landgebruiksbestanden LGN1 en LGN2 waren nog experimentele bestanden met beperkte nauwkeurigheid en duidelijke tekortkomingen. In LGN3 zijn deze tekortkomingen grotendeels opgelost en met LGN3plus is de bruikbaarheid van het bestand voor toepassingen op het gebied van natuur en ecologie sterk verbetert. Met het LGN4-bestand is een nieuwe stap gezet met het uitbreiden van de toepassingsmogelijkheden van het LGN-bestand. Belangrijke verbeteringen die doorgevoerd zijn in het LGN4-bestand zijn een koppeling van de landbouwgewassen aan TOP10-vector en de mogelijkheid om veranderingen in landgebruik op te sporen, die zich in de periode 1995-2000 hebben voorgedaan. De versies 1-3 van het LGN-bestand werden geleverd als één enkel rasterbestand. Het LGN7-bestand bestaat net als het LGN4, LGN5 en LGN6-bestand niet uit een enkel rasterbestand, maar vormt een collectie van bestanden.</SPAN></P><P><SPAN /></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van Omgevingsverordening NH2020, vastgesteld op 16-11-2020 (besluitnr.: 1477251/1478383). Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 6.38</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van wijzigingsbesluit werkingsgebieden OV NH2020 & OV NH2022 ronde 2023-I, vastgesteld op 10-07-2023 (besluitnr.: 1966223/2032502). Omgevingsverordening is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01. Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 6.37</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van Omgevingsverordening NH2020, vastgesteld op 16-11-2020 (besluitnr.: 1477251/1478383). Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 6.40</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van Omgevingsverordening NH2020, vastgesteld op 16-11-2020 (besluitnr.: 1477251/1478383). Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 6.36</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Gegevens over bestaande en geplande werklocaties (bedrijventerreinen en kantoorlocaties) worden jaarlijks door de provincie NH verzameld. De bron is grotendeels een enquête onder gemeenten. Een selectie van de gegevens over bedrijventerreinen wordt geleverd aan IBIS (Integraal Bedrijventerrein Informatie Systeem, Min. VROM, per 1 jan 2014 IPO). Sinds 2007 worden de gegevens verzameld via een website www.werklocatiesnoord-holland.nl . Sinds 2009 worden daarbij ook geometrische contouren van werklocaties ingetekend op een ondergrond van kadastrale percelen. Iedere werklocatie krijgt een naam en de unieke code RIN (Ruimtelijk Identificatie Nummer), waardoor koppeling tussen de geografische en administratieve gegevens mogelijk wordt. Werklocaties zijn 2 bestanden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
zpna2030_x5
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2e. Zacht planaanbod na 2030 per 1-1-2021:
)
uitgvorig
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.1. Is er grond uitgegeven in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021? Zo ja, wat is de netto oppervlakte uitgegeven vorig jaar (in ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
transomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.2. Was er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 sprake van transformatie? Zo ja, wat is de Transformatievolume afgelopen jaar (in netto ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
teruggekochtomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.3. Is er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 grond terugekocht? Zo ja, wat is de netto oppervlakte terugekochte grond (in ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
hptoegevoegdomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.4. Is er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 hard planaanbond toegevoegd? Zo ja, wat is de netto oppervlakte toegevoegd hard planaanbod (in ha.)? Zo niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
zptoegevoegdomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.5. Is er in de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2021 zacht planaanbod toegevoegd? Zo ja, wat is de netto oppervlakte toegevoegd zacht planaanbod (in ha.)? No niet, laat de waarde op nul (0) staan.
)
bruto
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6. Bruto oppervlakte bedrijventerrein per 1 januari (in ha.):
)
nettonu
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6a. Netto oppervlakte bedrijventerrein (in ha.):
)
netto
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6b. Netto oppervlakte bedrijventerrein reeds uitgegeven per 1 januari (in ha.):
)
hptot2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6c. Hard planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
zptot2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6d. Zacht planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
zpna2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.6e Planaanbod na 2030 (in netto ha.):
)
nettonuadmin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7a. Netto oppervlakte bedrijventerrein (in ha.):
)
nettoadmin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7b. Netto oppervlakte bedrijventerrein reeds uitgegeven per 1 januari (in ha.):
)
hptot2030admin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7c. Hard planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
hptot2030terstondadmin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7c.1 Hard planaanbod waarvan (in netto ha.) niet-terstond beschikbaar, waarvan (in netto ha.) terstond beschikbaar, waarvan (in netto ha.) in optie, waarvan (in netto ha.) overig
)
zptot2030admin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7d. Zacht planaanbod tot en met 2030 (in netto ha.):
)
zpna2030admin
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 2.7e Zacht planaanbod na 2030 (in netto ha.):
)
milieucat
(
type: esriFieldTypeString, alias: 3.2. Wat is de maximale milieucategorie?, length: 254
, Coded Values:
[1: 1]
, [2: 2]
, [3: 3]
, ...3 more...
)
functie
(
type: esriFieldTypeString, alias: 3.3. Is er op dit moment sprake van functiemenging, zoals wonen, winkels, kantoren?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
functieomvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 3.3a. Hoe groot is oppervlakte functiemenging (in netto ha.)?
)
functiesnieuw
(
type: esriFieldTypeString, alias: 3.3b. Welke nieuwe functie(s) wordt of worden er toegevoegd aan het terrein?, length: 254
)
hoofdoorz
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.1.1a. Zo ja, wat is de hoofdoorzaak van de veroudering?, length: 254
, Coded Values:
[B: Economische veroudering, door een wijziging in marktontwikkelingen]
, [A: Technische (functionele) veroudering, door een gebrek aan onderhoud]
, [C: Maatschappelijke veroudering, door bijvoorbeeld gewijzigde regelgeving (milieu, veiligheid, arbeidsomstandigheden etc.)]
, ...2 more...
)
oppveroud
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 4.1.1b. Bruto oppervlakte verouderde deel (in ha.):
)
herstrplan
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.2.1. Zijn er plannen voor herstructurering?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
herstromvg
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 4.2.1c. Omvang van de herstructurering (in netto ha.):
)
herstfase
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.2.1d. In welke fase bevindt de herstructurering zich?, length: 254
, Coded Values:
[A: Plan van aanpak / startnotitie is aanwezig: Knelpunten, wensen en eisen van overheid en bedrijven zijn geïnventariseerd, evenals mogelijkheden en oplossingsrichtingen]
, [B: Een masterplan is aanwezig, met een ruimtelijk-economische visie en grondpolitiek, een globale raming van kosten en opbrengsten]
, [C: Een revitaliseringsplan / projectplan is aanwezig; het masterplan is opgedeeld in verschillende deelprojecten inclusief concrete oplossingen, maatregelen en financiering]
, ...4 more...
)
transtoekomst
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1. Zijn er plannen voor toekomstige transformaties?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
transfase2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1e. In welke fase bevindt de transformatie zich?, length: 254
, Coded Values:
[FT01: Studiefase]
, [FT02: Planvorming]
, [FT03: Uitvoering]
, ...1 more...
)
transfuncties2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1f. Naar welke functie(s) wordt getransformeerd?, length: 254
)
transomvgn2030
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 4.3.1g. Geschatte transformatievolume na 2030 (in netto ha.):
)
transfasen2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1h. In welke fase bevindt de transformatie zich?, length: 254
, Coded Values:
[FT01: Studiefase]
, [FT02: Planvorming]
, [FT03: Uitvoering]
, ...1 more...
)
transfunctiesn2030
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.3.1i. Naar welke functie(s) wordt getransformeerd?, length: 254
)
spoor_ontsluiting
(
type: esriFieldTypeString, alias: 5.1a. Is de werklocatie, naast over weg, ontsloten door spoor?, length: 254
, Coded Values:
[A: Geen spoor]
, [B: Wel spoor, geen aftakking naar werklocatie aanwezig]
, [C: Wel spoor, met aftakking naar werklocatie, maar niet in gebruik]
, ...3 more...
)
water_ontsluiting
(
type: esriFieldTypeString, alias: 5.1b. Is de werklocatie, naast over weg, ontsloten door water?, length: 254
, Coded Values:
[A: Ja, kade in eigendom van de overheid]
, [B: Ja, kade in eigendom van particuliere eigenaar]
, [C: Ja, kade wordt niet meer gebruikt]
, ...3 more...
)
accord_gem
(
type: esriFieldTypeString, alias: Zijn alle gegevens volledig en correct ingevuld? Zo ja, selecteer 'ja' en verstuur de gegevens. De gegevens worden direct verwerkt in de monitor., length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkg_mkade
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.3. Het aantal meter kade (openbaar en niet openbaar toegankelijk) (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_toegkade
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.4. Of de kades wel/niet openbaar toegankelijk zijn, length: 1000
)
nzkg_terropen
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.5. Het aantal hectare openbaar en niet-openbaar terrein (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_geluidn
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.6. Geluidsnormen (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_veilighpl
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.9. Externe veiligheid plaatsgebonden risico (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkg_veilighgr
(
type: esriFieldTypeString, alias: 7.10. Externe veiligheid groepsrisico (Klik hier om de wijzigingen op kaart via mail op te sturen), length: 1000
)
nzkgonderhandeljanee
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.5.1. Zijn er concrete onderhandelingen met gegadigden, waarvoor terreinen in optie zijn gereserveerd?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkgonderhandelha
(
type: esriFieldTypeDouble, alias: 8.5.2. Hoeveelheid grond in optie in totaal (in ha.):
)
nzkgactionkneljanee
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.6.1. Zijn er voor het overige nog acties of knelpunten bij de uitgifte die het vermelden waard zijn? (bijv. belemmerende bouwvoorschriften, onderzoeken of bijzondere investeringen in wegen, groen e.d.), length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkgactionkneltoel
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.6.2. Wilt u dit toelichten?, length: 1000
)
nzkgknelmilieujanee
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.7. Zijn er op de / het bedrijventerrein(en) knelpunten met betrekking tot het milieu (geluid, lucht, veiligheid, natuur) die het vermelden waard zijn?, length: 254
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
nzkgknelmilieutoel
(
type: esriFieldTypeString, alias: 8.7.1. Wilt u dit toelichten?, length: 1000
)
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Gegevens over bestaande en geplande werklocaties (bedrijventerreinen en kantoorlocaties) worden jaarlijks door de provincie NH verzameld. De bron is grotendeels een enquête onder gemeenten. Een selectie van de gegevens over bedrijventerreinen wordt geleverd aan IBIS (Integraal Bedrijventerrein Informatie Systeem, Min. VROM, per 1 jan 2014 IPO). Sinds 2007 worden de gegevens verzameld via een website www.werklocatiesnoord-holland.nl . Sinds 2009 worden daarbij ook geometrische contouren van werklocaties ingetekend op een ondergrond van kadastrale percelen. Iedere werklocatie krijgt een naam en de unieke code RIN (Ruimtelijk Identificatie Nummer), waardoor koppeling tussen de geografische en administratieve gegevens mogelijk wordt. Werklocaties zijn 2 bestanden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
rinnummer
(
type: esriFieldTypeInteger, alias: 1.8. Rin nummer locatie
)
gebafbakening
(
type: esriFieldTypeString, alias: 1.9. Is de gebiedsafbakening voor het betreffende locatie correct weergegeven op de kaart?, length: 254
, Coded Values:
[GEB01: Ja, correct weergegeven]
, [GEB03: Nee, nog niet aangepast]
)
energylabeld
(
type: esriFieldTypeString, alias: 4.1 Zijn de verouderde kantoren (d.w.z. energielabel D of lager) bij gemeente en eigenaren in beeld?, length: 255
, Coded Values:
[ja: ja]
, [nee: nee]
)
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van wijzigingsbesluit werkingsgebieden OV NH2020 & OV NH2022 ronde 2023-I, vastgesteld op 10-07-2023 (besluitnr.: 1966223/2032502). Omgevingsverordening is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01. Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 6.43</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van wijzigingsbesluit werkingsgebieden OV NH2020 & OV NH2022 ronde 2023-I, vastgesteld op 10-07-2023 (besluitnr.: 1966223/2032502). Omgevingsverordening is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01. Deze technische wijziging is te vinden op ruimtelijke plannen:</SPAN><SPAN>(https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.WBPOVPNHGS210406-VG01)</SPAN><SPAN>Deze werkingsgebied maakt tevens onderdeel uit van Omgevingsverordening NH2020, vastgesteld op 16-11-2020 (besluitnr.: 1477251/1478383). Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 6.43</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze werkingsgebied maakt onderdeel uit van Omgevingsverordening NH2020, vastgesteld op 16-11-2020 (besluitnr.: 1477251/1478383). Het plan is te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl via deze link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01 Meer informatie over deze werkingsgebied is te lezen in artikel(en): 4.2</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Data NS-wandelingen en OV-stappers</SPAN></P><P><SPAN>De Nederlandse Spoorwegen hebben het beheer van NS-wandelroutes en data van hun wandelingen aan</SPAN></P><P><SPAN>Wandelnet uitbesteed. De data zijn vrij uitleverbaar voor beleidsdoeleinden. OV-stappers zijn oude NSwandelingen, die vervallen zijn, maar die door Wandelnet nog steeds beheerd worden. </SPAN></P><P><SPAN>Daarnaast worden Stad te Voet-netwerken op de routedatabank gepubliceerd: het gaat om Utrecht te Voet</SPAN></P><P><SPAN>en Apeldoorn te Voet.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Kleine recreatievaart speelt een belangrijke rol in Noord-Holland. Er zijn ongeveer 19.000 kleine recreatievaartuigen in het water of op de wal die met enige regelmaat gebruikt worden. Er zijn 66 kano- en roeiverenigingen en 56 verhuurpunten van kleine recreatievaartuigen in de provincie (zie bijlage 4). Het aantal leden van de verenigingen blijft redelijk constant. De toename in het sloepva-ren lijkt een trend te zijn die zich niet zal doorzetten. Meerdaagse tochten worden alleen onderno-men door de fanatieke watersporters omdat deze van tevoren goed gepland moeten worden. Het fluistervaren gebeurt nog niet op grote schaal. Daarvan verwacht men wel een toename wanneer de elektrische accu compacter en minder zwaar wordt. De economische betekenis van de kleine recreatievaart voor Noord-Holland bestaat uit de verkoop van kleine recreatievaartuigen, consumptieve uitgaven tijdens dagtochten die samenhangen met de kleine recreatievaart (inclusief de verhuur) en inkomsten (contributies, sponsorgelden, etc.) van ka-no- en roeiverenigingen in Noord-Holland. In totaal bestaan de directe bestedingen uit 14 tot 18 miljoen euro wat equivalent is met 260 tot 300 arbeidsplaatsen in de diverse sectoren. Onder de noemer 'kleine recreatievaart' nemen we vier typen vaartuigen op: kano's; roeiboten; fluisterboten; sloepen. Kleine recreatievaart wordt als een aparte categorie beschouwd omdat deze vaartuigen als enige ook van de kleinere vaarwegen gebruik maken. Daarnaast varen deze boten ook wel over het toer-vaartnet (waarover de BRTN is opgesteld). In het voorliggende onderzoek gaat het echter vooral om het netwerk van de kleinere vaarwegen die voor de recreatietoervaart vaak niet bevaarbaar zijn van-wege de diepgang of lage of vaste bruggen. Een ander verschil tussen toervaart en kleine recreatie-vaart is dat bij toervaart meerdaagse tochten mogelijk zijn omdat er in de boot zelf overnacht kan worden. In de kleine recreatievaartuigen kan dit doorgaans niet (met uitzondering van sommige sloepen) en zijn meerdaagse tochten alleen mogelijk in combinatie met overnachting op de wal.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Data van wandelnetwerken</SPAN></P><P><SPAN>Wandelnet actualiseert doorlopend een landelijk digitaal GIS-bestand met alle wandelknooppuntennetwerken in Nederland. Wandelnet werkt hierin nauw samen met de (data)beheerders van deze routenetwerken. Iedere netwerkbeheerder heeft daarbij aangegeven of zij al dan niet toestemming geeft voor het uitleveren van de data aan derden en onder welke voorwaarden</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Data LAW-routes en Streekpaden</SPAN></P><P><SPAN>Deze routes worden voor tweederde door Wandelnet zelf beheerd. Ongeveer een derde van het landelijk </SPAN></P><P><SPAN>netwerk van LAW’s en Streekpaden is in beheer bij het Nivon. Wij houden de data van het gehele landelijke netwerk actueel, dus ook het deel in beheer bij het Nivon. Het Nivon stelt wel als voorwaarde, dat de </SPAN></P><P><SPAN>data uitsluitend voor beleidsdoeleinden mag worden gepubliceerd via de routedatabank.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Data fietsknooppuntennetwerken</SPAN></P><P><SPAN>Als Fietsplatform houden we een actueel landelijk digitaal GIS-bestand bij met alle fietsknooppuntennetwerken in Nederland. Dit zijn </SPAN></P><P><SPAN>40 netwerken, samen goed voor ruim 33.000 km route: de bewegwijzerde infrastructuur voor de recreatieve fietser. We werken </SPAN></P><P><SPAN>hierin nauw samen met de beheerders van deze routenetwerken. Zij zijn de bronhouders en leveren de informatie over de netwerken aan en houden ons op de hoogte van routewijzigingen. Elke netwerkbeheerder geeft daarbij aan of zij al dan niet toestemmen </SPAN></P><P><SPAN>met uitlevering van de data aan derden. Bijna 94% van de fietsknooppuntnetwerken is vrij voor uitlevering.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>In het bestand worden bestaande Recreatiegebieden, Zoekgebieden Recreatie om de stad, Grootschalig groen en Zoekgebieden Recreatie om de stadin bufferzones weergegeven. De eerste categorie Zoekgebieden worden gefinancierd met geld van LNV en de tweede laastste categorie wordt gefinancierd met geld van LNV en VROM. De contouren van de gebieden zijn gebaseerd op een kaart uit 'Agenda oor een Vitaal Platteland, jaartal (?)'. genaamd Zoekgebied Recreatie om de Stad, Grootschalig Groen Provincie Noord-Holland.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Color: [38, 115, 0, 255] Background Color: N/A Outline Color: N/A Vertical Alignment: bottom Horizontal Alignment: left Right to Left: false Angle: 0 XOffset: 0 YOffset: 0 Size: 10 Font Family: Tahoma Font Style: normal Font Weight: normal Font Decoration: none
Name: Hoofdverdedigingslinie Stelling van Amsterdam 1914-1940
Display Field: shape_leng
Type: Feature Layer
Geometry Type: esriGeometryPolyline
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze kaart laag betreft de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is een uniek monument van defensieve en waterstaatkundige techniek dat in een ring op 15 kilometer afstand van het centrum van Amsterdam ligt. De Stelling van Amsterdam is sinds 1996 op voordracht van de provincie Noord-Holland door de UNESCO op de Lijst van Werelderfgoederen geplaatst. Op kaarten uit verschillende jaren worden de verschillende onderdelen van de Stelling van Amsterdam getoond. Deze laag bevat de doorgaande veldstelling waarin de hardnekkige weerstand diende te worden gevoerd;</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Vlakkenbestand met gebieden op de UNESCO Werelderfgoedlijst 2002 en gebieden die hiervoor in aanvraag zijn. De volgende zes Nederlandse cultuurmonumenten staan momenteel op de Lijst van het Werelderfgoed: het voormalige eiland Schokland, het molencomplex bij Kinderdijk, de Stelling van Amsterdam (waarvan de contour uit januari 2014 stamt), het Ir. D. F. Woudagemaal bij Lemmer, droogmakerij De Beemster en het Rietveld Schröderhuis in Utrecht. [Website OCW: "Verspreid over Nederland liggen de sporen van onze gemeenschappelijke geschiedenis". Behalve de bekende monumenten, dorpen en steden omvat dit erfgoed ook archeologische terreinen en cultuurlandschappen. Een klein deel van dit cultuurhistorisch erfgoed kan tot werelderfgoed van 'uitzonderlijke universele betekenis' verklaard worden. Het vertegenwoordigt bijzondere fasen in de ontwikkeling van de menselijke geschiedenis en beschaving, maar toont ons ook uitzonderlijk waardevolle natuurgebieden. Naast de piramides van Gizeh in Egypte, het paleis en de tuinen van Versailles (Frankrijk) en het tempelcomplex van de Borubudur (Indonesië), komen ook de Grand Canyon in de Verenigde Staten en de koraalriffen van de Great Barrier Reef (Australië) op de Lijst van het Werelderfgoed voor. Samen met enkele honderden andere monumenten over de hele wereld maken ze er deel van uit."]</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze kaart laag betreft de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is een uniek monument van defensieve en waterstaatkundige techniek dat in een ring op 15 kilometer afstand van het centrum van Amsterdam ligt. De Stelling van Amsterdam is sinds 1996 op voordracht van de provincie Noord-Holland door de UNESCO op de Lijst van Werelderfgoederen geplaatst. Op kaarten uit verschillende jaren worden de verschillende onderdelen van de Stelling van Amsterdam getoond. Deze laag bevat inundatievelden 1914. Dit zijn onderwaterzettingen van een terrein voor militaire doeleinden, zodat ze zowel onbegaanbaar als onbevaarbaar worden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Name: Inundatievelden Nieuwe Hollandse Waterlinie 1850-1914
Display Field: st_area(shape)
Type: Feature Layer
Geometry Type: esriGeometryPolygon
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze kaart laag betreft de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is een uniek monument van defensieve en waterstaatkundige techniek dat in een ring op 15 kilometer afstand van het centrum van Amsterdam ligt. De Stelling van Amsterdam is sinds 1996 op voordracht van de provincie Noord-Holland door de UNESCO op de Lijst van Werelderfgoederen geplaatst. Op kaarten uit verschillende jaren worden de verschillende onderdelen van de Stelling van Amsterdam getoond. Deze laag bevat inundatievelden 1850-1914. Dit zijn onderwaterzettingen van een terrein voor militaire doeleinden, zodat ze zowel onbegaanbaar als onbevaarbaar worden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Locatie van stations met betrekking tot het OV-knoopuntenbeleid.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Veel mensen die de trein gebruiken voor woon-werkverkeer beginnen hun reis met de fiets. Tien minuten fietsen is een afstand die zij daarvoor naar een station af willen leggen. Binnen 10 minuten fietsen De provincie wil dat woningbouw, werkplekken en voorzieningen zo veel mogelijk binnen bestaand bebouwd gebied en binnen 1200 meter rondom een treinstation gerealiseerd worden. Eind 2013 heeft de provincie vastgesteld dat minimaal 50% van de nieuwe woningen daar wordt gebouwd en dat bestaande plannen daar voorrang krijgen. Nu kijkt de provincie ook naar het gebied van waaruit treinstations binnen tien minuten fietsen bereikbaar zijn. In dit grotere gebied kan dan een hoger percentage nieuwe woningen gebouwd worden. De provincie moet dat percentage nog bepalen.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Een station is een locatie waar verbindingen samenkomen teneinde elektriciteit te kunnen transporteren of om te zetten van spanningsniveau. Er is sprake van een station wanneer de werkzame vermogensstroom kan worden beinvloed, daarvoor moet minimaal een vermogensschakelaar of vermogenstransformator aanwezig zijn. Alleen indien een van deze componenten in beheer of eigendom is van TenneT is sprake van een TenneT station. Aan een station wordt het hoogst voorkomende spanningsniveau toegekend, er moet echter wel sprake zijn van een station op dat spanningsniveau.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: Een kabel is een component met één of meerdere geïsoleerde geleiders, welke grotendeels ondergronds ligt. Een kabel eindigt bij een kabeleindsluiting of een HSmof.
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Een station is een locatie waar verbindingen samenkomen teneinde elektriciteit te kunnen transporteren of om te zetten van spanningsniveau. Er is sprake van een station wanneer de werkzame vermogensstroom kan worden beinvloed, daarvoor moet minimaal een vermogensschakelaar of vermogenstransformator aanwezig zijn. Alleen indien een van deze componenten in beheer of eigendom is van TenneT is sprake van een TenneT station. Aan een station wordt het hoogst voorkomende spanningsniveau toegekend, er moet echter wel sprake zijn van een station op dat spanningsniveau.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: Een kabel is een component met één of meerdere geïsoleerde geleiders, welke grotendeels ondergronds ligt. Een kabel eindigt bij een kabeleindsluiting of een HSmof.
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Overzicht van alle woningbouwplannen en/of projecten. Inclusief Almere en Lelystad, exclusief vertrouwelijke locaties. Zie verder http://www.plancapaciteit.nl/</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Overzicht van alle woningbouwplannen en/of projecten. Inclusief Almere en Lelystad, exclusief vertrouwelijke locaties. Zie verder http://www.plancapaciteit.nl/</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Overzicht van alle woningbouwplannen en/of projecten. Inclusief Almere en Lelystad, exclusief vertrouwelijke locaties. Zie verder http://www.plancapaciteit.nl/</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Overzicht van alle woningbouwplannen en/of projecten. Inclusief Almere en Lelystad, exclusief vertrouwelijke locaties. Zie verder http://www.plancapaciteit.nl/</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Overzicht van alle woningbouwplannen en/of projecten. Inclusief Almere en Lelystad, exclusief vertrouwelijke locaties. Zie verder http://www.plancapaciteit.nl/</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>De kaart toont de droogtegevoeligheid van natuur die afhankelijk is van grondwater. Hoe droogtegevoelig een gebied is, hangt ervan af hoe sterk de verschillende natuurbeheertypen afhankelijk zijn van grondwater. Hoe gevoelig zijn ze voor veranderingen in de watervoorziening van de bodemlaag waarin planten wortelen?</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze kaart laat zien hoe de Gemiddelde Laagste Grondwaterstand veranderd kan zijn in 2050 onder het WH-klimaatscenario van het KNMI.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Name: Stikstofdeposite in stikstofgevoelige habitattypen
Display Field: natura2000_area_name
Type: Feature Layer
Geometry Type: esriGeometryPolygon
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Dit bestand is gedownload uit de WFS informatie uit webservice van het Nationaal Geo Register. Voor elk hexagoon binnen een Natura 2000-gebied is in deze dataset vastgelegd welke voor de relevante stikstofgevoelige habitattypen aanwezig zijn. De voorwaarden onder welke een stikstofgevoelig habitattype ook daadwerkelijk relevant wordt bevonden zijn beleidsmatig vastgesteld.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>De kaart geeft de grootschalige stikstofdepositie weer voor 2020 op 1x1 km gridniveau. De kaart wordt door het RIVM gebruikt voor algemene trends in stikstofdepositie. Voor lokaal gebruik is de kaart minder geschikt. </SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Name: Bodemdaling door veenoxidatie - 2020-2050 laag scenario
Display Field:
Type: Raster Layer
Geometry Type: null
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze kaart geeft bodemdaling door oxidatie tot 2050 weer onder het lage klimaatscenario van de klimaateffectatlas. Het Atlantis-bodemdalingsmodel van Deltares maakt onderscheid tussen bodemdaling door compactie en door oxidatie. Bodemdaling door oxidatie is specifiek van belang in veengronden en voor de berekening van CO2-emissie van organisch rijke gronden.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze kaart toont het risico op ondergrondverdichting. Door ondergrondverdichting neemt het infiltratievermogen, de doorlatendheid en het vochtbergend vermogen van de bodem af.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>De kaart is ontsloten in de Atlas Natuurlijk Kapitaal (www.atalsnatuurlijkkapitaal.nl). Beschrijving: Op de kaart wordt voor heel Nederland de geschatte soortendiversiteit per kilometerhok in klassen weergegeven, op basis van gegevens van de laatste tien jaar uit de Nationale Databank Flora en Fauna. De zeven belangrijkste en best onderzochte soortgroepen zijn hierin samengenomen (vaatplanten, amfibieën, reptielen, vissen, dagvlinders, libellen en vogels). In de kaart is gecorrigeerd voor het effect dat er niet op elke locatie even intensief wordt waargenomen. Een uitgebreide beschrijving van de methode die is gebruikt om de kaart te maken vindt u op de pagina Natuurlijk Kapitaal Model.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>De kaart is ontsloten in de Atlas Natuurlijk Kapitaal (https://atlasnatuurlijkkapitaal.nl). Beschrijving: Op de kaart wordt voor heel Nederland de geschatte soortendiversiteit van rode-lijstsoorten per kilometerhok in klassen weergegeven. Deze kaart is gemaakt op basis van gegevens van de laatste 10 jaar uit de Nationale Databank Flora en Fauna. De zeven belangrijkste en best onderzochte soortgroepen zijn hierin samengenomen (vaatplanten, amfibieën, reptielen, vissen, dagvlinders, libellen en vogels). In de kaart is gecorrigeerd voor het effect dat er niet op elke locatie even intensief wordt waargenomen. Een uitgebreide beschrijving van de methode die is gebruikt om de kaart te maken vindt u op de Natuurlijk Kapitaal Model.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Deze kaart toont waar en in welke mate kwel en infiltratie plaatsvindt. </SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Opbrengstderving gewassen door droogte onder het WH klimaatscenario in 2050. In de zomer kan de bodem zo ver uitdrogen, dat planten niet meer optimaal kunnen verdampen. Ze ondervinden dan droogtestress. Eerst sluit een plant zijn huidmondjes om waterverlies via verdamping te voorkomen, maar uiteindelijk kan hij geheel of gedeeltelijk afsterven. Droogtestress komt vooral voor op bodems met een diepe grondwaterstand beneden het maaiveld en met een grove textuur, zoals grof zand. Op zware kleigrond (vooral komklei) ontstaat echter ook makkelijk droogtestress. De kaart geeft weer hoeveel opbrengstderving optreedt. Deze derving komt door een tekort aan water. De kaart is gebaseerd op hoeveel mm water een aaneengesloten grasmat in een jaar maximaal tekort komt gedurende een aaneengesloten periode van 10 dagen (1 mm water is gelijk aan 1 liter per vierkante meter grondoppervlak).</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>
Description: <DIV STYLE="text-align:Left;"><DIV><DIV><P><SPAN>Polygonen van gelijke diepte op (een groot deel van ) de Noordzee. Deze ploygonen zijn gegenereerd uit de bathemetrie 2012.</SPAN></P></DIV></DIV></DIV>