Description: In de Toelichting op de Kadasterwet, artikel 49, lid 2, en de Kadasterregeling is beschreven wat onder de kadastrale kaart moet worden verstaan. De kadastrale kaart geeft op schaal een overzicht van de perceelsgewijze indeling van Nederland. De kaarten zijn onderverdeeld naar kadastrale gemeente, sectie en blad. In dit bestand als feature class op een geodatabase, zijn de eigenaren terug te vinden. Het aangaan van de overeenkomst tussen Provincie Noord-Holland en het Kadaster om een totaalbestand op te leveren (en daaropvolgende mutatiebestanden (nulstandlevering)), is gestart op 1 juli 2003.
Description: Deze kaartlaag vormt de wijzigingen op de beheertypenkaart. Deze kaart is door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland vastgesteld op 10 mei 2022, document/nummer ? als onderdeel van het Ontwerp Natuurbeheerplan 2023. Doel van de beheertypenkaart is het vastleggen van de huidige wijze van natuurbeheer, zowel binnen als buiten het Natuurnetwerk Nederland (NNN). De Beheertypenkaart wordt gebruikt voor de toekenning van subsidies voor natuurbeheer.
Description: Het LGN6 bestand is een landsdekkend rasterbestand met een resolutie van 25 meter waarin 39 vormen van landgebruik zijn onderscheiden. In het bestand worden de belangrijkste landbouwgewassen, een aantal natuurklassen en stedelijke klassen onderscheiden. Het LGN6 bestand heeft enkele belangrijke wijzigingen ondergaan t.o.v. LGN5. De geometrie en thematiek op hoofdklassen is nu volledig gebaseerd op Top10vector (versie 2006). Agrarische percelen, kassen, boomgaarden, fruitkwekerijen, boomkwekerijen, zand, heide, bossen, water en infrastructuur zijn overgenomen uit Top10vector. Het stedelijk gebied is gedefinieerd m.b.v. de bestanden Begrenzing Bebouwd Gebied (BG2003) en Bestand BodemGebruik (BBG). Voor de verdere invulling van de hoofdklassen is o.a. gebruik gemaakt van satellietbeelden van 2007 en 2008, luchtfoto’s, Basiskaart Natuur 2007 (BKN2007) en LGN5. De definities van de landgebruiksklassen zijn aangescherpt. Landgebruiksbestanden LGN1 en LGN2 waren nog experimentele bestanden met beperkte nauwkeurigheid en duidelijke tekortkomingen. In LGN3 zijn deze tekortkomingen grotendeels opgelost en met LGN3plus is de bruikbaarheid van het bestand voor toepassingen op het gebied van natuur en ecologie sterk verbetert. Met het LGN4-bestand is een nieuwe stap gezet met het uitbreiden van de toepassingsmogelijkheden van het LGN-bestand. Belangrijke verbeteringen die doorgevoerd zijn in het LGN4-bestand zijn een koppeling van de landbouwgewassen aan TOP10-vector en de mogelijkheid om veranderingen in landgebruik op te sporen, die zich in de periode 1995-2000 hebben voorgedaan. De versies 1-3 van het LGN-bestand werden geleverd als één enkel rasterbestand. Het LGN6-bestand bestaat net als het LGN4 en LGN5-bestand niet uit een enkel rasterbestand, maar vormt een collectie van bestanden.
Description: Deze kaartlaag vormt de ambitiekaart. Deze kaart is door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland vastgesteld op 10 mei 2022, zaaknummer ?, als onderdeel van het Ontwerp Natuurbeheerplan 2023. Doel van de ambitiekaart is het vastleggen van de huidige wijze van natuurbeheer, zowel binnen als buiten het Natuurnetwerk Nederland (NNN). De ambitiekaart wordt gebruikt voor de toekenning van subsidies voor aanleg natuur.